Summerburst 2014

För tredje året i rad kommer Göteborg vara platsen där den elektroniska musiken ska hyllas. Summerburst har varit extremt populär de år som festivalen har pågått och ingenting tyder på att populariteten kommer att minska. Precis som 2013 kommer Summerburst att hållas på Nya Ullevi.

Den elektroniska musiken är extremt stor i Sverige, inte minst på grund av internationellt kända artister som Avicii och Swedish House Mafia. Tack vare dem har den svenska housemusiken och den elektroniska musiken förts ut i världen och tagits emot med öppna armar. Att vi svenskar väljer att skapa en festival som hyllar allt som har med elektronisk musik att göra är därför inte speciellt konstigt. Det är numera en del av vår moderna musikaliska historia, något som kommer föras vidare till kommande generationer. Summerburst är ett sätt att ta tillvara på den elektroniska scen som finns i Sverige och ge den svenska publiken nöjet att uppleva elektronisk musik i absolut världsklass.

Summerburst ska bli ännu bättre

Arrangören går med rak rygg in i 2014 med målsättningen att årets festival ska bli den bästa hittills. Dagarna som gäller är fredagen den 30 maj och lördagen den 31 maj. Upplevelsen är det centrala på Summerburst och den är ett perfekt sätt för alla sommartörstiga människor i Sverige att kickstarta sommaren på de bästa av sätt. Dessa två dagar kommer att kosta 950 kronor, exklusive serviceavgift och åldersgränsen kommer som vanligt att vara 18 år. Summerburst går inte enbart i Göteborg utan arrangeras även på Stockholm Stadion. 2013 var ett år som verkligen satte ribban för kommande evenemang och det kommer att bli en utmaning att slå det året. Sammanlagt mellan Göteborg och Stockholm så besökte totalt 108 000 människor festivalen och det såldes över 60 000 biljetter. Intresset för den elektroniska musikscenen är med andra ord gigantiskt.

Summerburst arrangeras av Stureplansgruppen Live AB och festivalgeneralen Anders Boström är minst sagt nöjd med det de lyckades med på Nya Ullevi förra året. Inför årets Summerburst i Göteborg kommer man att förbättra arenalayouten och förändra serveringsområdena, allt för att göra upplevelsen så bra som möjligt för Summerbursts besökare.

Nyttiga länkar

Info om eventet - summerburst.se/goteborg

Biljettbokning - www.tickster.com

Hotellbokning - www.novotel.se